Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ποιες αποδείξεις θα μπαίνουν στη λοταρία-κέρδη 10.000 ευρώ

Η κυβέρνηση πρότεινε στο Eurogroup της Δευτέρας λοταρία για τις αποδείξεις. Πρόκειται για μία νέα μεταρρύθμιση που πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και σύμφωνα με την οποία θα δίνει επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία». Αυτή η πρακτική θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα κληρώνονται όλες οι αποδείξεις. Το πιο πιθανό σενάριο είναι αποδείξεις από συναλλαγές όπου σημειώνεται μικρής κλίμακας έως καθόλου φοροδιαφυγή να μην συμπεριληφθούν στη λίστα με τις προς κλήρωση αποδείξεις. Τέτοιες είναι οι αποδείξεις από τα super markets και τα πρατήρια καυσίμων.
Από την άλλη πλευρά, ο κατάλογος θα είναι μακρύς για παροχή υπηρεσιών από ελεύθερους επαγγελματίες όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή, όπως γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτές, μπαρ και εστιατόρια, αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Επίσης, εξετάζεται να συμπεριληφθούν και οι αποδείξεις από καταστήματα λιανικής πώλησης υποδημάτων και ενδυμάτων.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο ενδέχεται να επεκταθεί, αν τα έσοδα πάνε καλά ή υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί το προς κλήρωση ποσό το οποίο μέχρι στιγμής φαίνεται πως διαμορφώνεται στις 10.000 ευρώ.

Πληροφορίες: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.