Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Τελευταία ημέρα σήμερα για ένταξη στη "ρύθμιση εξπρές"

Σήμερα Παρασκευή, είναι η τελευταία ημέρα για ένταξη στη ρύθμιση εξπρές για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν οποιοδήποτε βασικό ποσό οφειλής (μη ρυθμισμένο) με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό. 

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ο πολίτης δύναται να επιλέξει οποιοδήποτε χρέος και να πληρώσει μέρος ή το σύνολο της βασικής οφειλής (μόνο το ανεξόφλητο υπόλοιπο του αρχικά βεβαιωμένου ποσού) χωρίς επιβαρύνσεις.
Η καταβολή διενεργείται με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (ΤΟ) στις Τράπεζες και στα ΕΛΤΑ. Κατ' εξαίρεση είναι δυνατή η καταβολή και στις ΔΟΥ.
Υψηλές είναι οι προσδοκίες της κυβέρνησης για ενίσχυση των κρατικών εσόδων μέσω της ρύθμισης εξπρές με στελέχη του οικονομικού επιτελείου να μιλούν για 250 εκατ. ευρώ. 

Έως την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών είχε εισπράξει έως 120 εκατ. ευρώ.
Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έχει ξεκαθαρίσει πως η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση δεν πρόκειται να παραταθεί, κάτι που σημαίνει ότι όσοι θέλουν να τύχουν των ευνοϊκών προνοιών της ρύθμισης θα πρέπει να εκτυπώσουν την ταυτότητα οφειλής και να πληρώσουν σε τράπεζες και ΕΛΤΑ έως και την Παρασκευή 27 Μαρτίου.
Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να πληροφορούνται την Ταυτότητα Οφειλής μέσω της εφαρμογής «Ολική ή μερική καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτός ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων», η οποία λειτουργεί στο σύστημα Taxisnet.

Ο φορολογούμενος για όσα χρέη επιθυμεί να πληρώσει, τόσες Ταυτότητες Οφειλής οφείλει να προσκομίζει στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ, δηλώνοντας ταυτόχρονα και το ποσό που επιθυμεί να καταβάλει ανά Ταυτότητα Οφειλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.