Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σχέδιο από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για αριστερή παρένθεση, λέει η κυβέρνηση

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, να οδηγήσουν σε πιστωτική ασφυξία τη χώρα, ώστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει μία «αριστερή παρένθεση», αποκαλύπτει η πραγματική κατάσταση των δημοσίων οικονομικών. Αυτό υποστηρίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στην επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιδεικνύουν περίσσευμα θράσους τις τελευταίες ημέρες, ασκώντας κριτική σε μια νέα κυβέρνηση λίγων εβδομάδων για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών» τονίζουν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου και παρουσιάζουν την αλήθεια για τα δημοσιονομικά.
«Υποστηρίζει, λοιπόν, η ΝΔ ότι μέχρι το Νοέμβριο τα πράγματα ήταν καλά. Υπενθυμίζεται ότι στους πρώτους 11 μήνες του 2014, τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού ήταν χαμηλότερα κατά 920 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Ένα μήνα μετά, στο τέλος του 2014, η υστέρηση των καθαρών εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού, έφτασε τα 3,5 δισ. ευρώ. Σε ένα μήνα, δηλαδή, η "μαύρη τρύπα" των εσόδων αυξήθηκε κατά 2,6 δισ. ευρώ. Είναι αστείο να υποστηρίζει κανείς ότι αυτή η τρομακτική αύξηση οφείλεται στην πολιτική αβεβαιότητα – τι έχει να κάνει για παράδειγμα η αβεβαιότητα με την απώλεια 400 εκατ. από τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων; ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναζητήσουν ευθύνες στον ίδιο τους τον εαυτό για την κατάρρευση των εσόδων πριν ακόμα και από την προκήρυξη εκλογών.
Ας περάσουμε τώρα και στο τελευταίο επιχείρημα της ΝΔ, που υποτίθεται ότι επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της. Λέει, λοιπόν, ότι τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του 2014 ήταν 2,6 δισ. ευρώ. Αυτό που δεν λέει, όμως, είναι ο τρόπος με τον οποίο το κατάφερε. Αυτός δεν είναι άλλος από το δανεισμό!
Συγκεκριμένα, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από το Μάρτιο του 2014 ξεκίνησε να δανείζεται από τα διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, μέσω repos. Ο αρχικός στόχος που είχε συμφωνήσει με τους δανειστές ήταν το ποσό από αυτά τα δάνεια να μην ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ. Το Νοέμβρη, όταν κατέθεσε και τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2015, υποστήριζε ότι το ποσό θα κλείσει στα 5 δισ. ευρώ – όταν, μάλιστα, στα τέλη του Σεπτέμβρη, το ποσό των δανείων είχε ήδη ξεπεράσει τα 5,5 δισ. ευρώ. Στο τέλος του 2014, το ποσό των δανείων από τα διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, έφτασε τα 8,6 δισ. ευρώ...
Επειδή, λοιπόν, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ο μοναδικός λόγος για τον οποίο άφησε κάποια χρήματα στο δημόσιο ταμείο η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν η υπερβολική εκμετάλλευση των διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
Η ελληνική κυβέρνηση με σταθερότητα και αποφασιστικότητα ξεπερνά όλα τα εμπόδια που της έχει κληροδοτήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, το επόμενο διάστημα, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα ενισχύσουν τα δημόσια έσοδα, ακυρώνοντας τους σχεδιασμούς ορισμένων που θέλουν να επιστρέψει η χώρα σε μνημόνια και εποπτεία».


Πηγή: newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.