Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

«Ράμπο» ιδιωτικής εταιρείας θα ελέγχουν τα εισιτήρια ΟΑΣΘ

Από «ράμπο» ιδιωτικής εταιρείας, θα γίνεται από τις 20 Απριλίου και για έξι μήνες, ο έλεγχος των εισιτηρίων  στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ταυτόχρονα με  τους ελεγκτές του Οργανισμού, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης.

Πιλοτική εφαρμογή
Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί πιλοτικά στις γραμμές που έχουν πληρότητα πάνω από 50%, όπως είναι το 10, 31, 5, 6, 8, και 3, ενώ όπως τόνισε ο κ. Στεφανίδης, για τον πρώτο μήνα δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο στους παραβάτες, αλλά θα έχουν την υποχρέωση να κόβουν εισιτήριο εκείνη την ώρα, μέσα στο λεωφορείο. Αμέσως μετά το πέρας του μήνα, το πρόστιμο θα «κόβεται» κανονικά και θα ανέρχεται στο 60πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου.
Τον Νοέμβριο ο διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ σημείωσε ότι βρίσκεται σε αναμονή της γνωμοδότησης επιστημονικής επιτροπής, προκειμένου να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την παραλαβή νέων λεωφορείων τον Νοέμβριο του 2015. Πρόκειται για 90 οχήματα με κινητήρες EURO 6, που δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον και τα οποία θα αντικαταστήσουν τα μπλε αρθρωτά λεωφορεία και τα παλιά κόκκινα. Παράλληλα, τόνισε ότι εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο, τα οχήματα να είναι υβριδικά, συνδυάζοντας πετρέλαιο με φυσικό αέριο ή κάποιο άλλο καύσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.