Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Πως θα γίνεται η επιδότηση ρεύματος, ενοικίου, σίτισης κ.α.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την δωρεάν παροχή ρεύματος, το επίδομα ενοικίου και το επίδομα σίτισης, προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Μιλώντας στο Mega, η κ. Φωτίου ανέφερε ότι η προκήρυξη για την έναρξη των αιτήσεων από τους δικαιούχους θα εκδοθεί εντός Απριλίου και θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια αλλά όχι τεκμήρια. Τόνισε ακόμη ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά.

Σε ό,τι αφορά το ρεύμα προβλέπεται η επανασύνδεσή του σε κύριες κατοικίες χωρίς επιβάρυνση, για παροχές που είχαν διακοπεί έως τις 31/12/2015. ανεξάρτητα αν χρωστά κανείς ή όχι στη ΔΕΗ. Θα υπάρξει δε ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επίσης θα δοθούν στους δικαιούχους έως 300 κιλοβατόρες το μήνα έως το τέλος του έτους.

Για το επίδομα ενοικίου, το ύψος του οποίου κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ, η κ. Φωτίου εξήγησε ότι θα αφορά 30.000 νοικοκυριά, θα δίνεται κατευθείαν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και θα έχει να κάνει με υφιστάμενες αλλά και νέες μισθώσεις. Στο μισθωτήριο ο ωφελούμενος θα δηλώνει και το IBAN του εκμισθωτή όπου θα πιστώνονται τα χρήματα.

Σχετικά με το επίδομα σίτισης -ύψους από 70 έως 220 ευρώ-, η κ. Φωτίου επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί μέσω μια κάρτας.

"Είμαστε σε συνεννόηση αυτή τη στιγμή με μεγάλο δημόσιο οργανισμό που έχει κάνει ανάλογο πρόγραμμα", σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι δικαιούχοι θα παίρνουν αυτήν την κάρτα -αποκλειστικά για τροφή- με την ταυτότητά τους από τον συγκεκριμένο οργανισμό καθώς θα υπάρχει μια λίστα με τα ονόματα του δικαιούχων μετά από την επεξεργασία των στοιχείων από την ΗΔΙΚΑ σε συνδυασμό με το TAXIS.

Πηγή MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.