Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην Επανομή για τις κεραίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επικίνδυνη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, διοργανώνουν η Κίνηση Πολιτών Επανομής και άλλες τοπικές συλλογικότητες σήμερα  Σάββατο 14 Μαρτίου, ώρα 12 το μεσημέρι, μπροστά στο παλιό Δημαρχείο της Επανομής και με αίτημα την άμεση απομάκρυνση των κεραιών από τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τους χώρους συγκέντρωσης παιδιών και ενηλίκων.


Τη συγκέντρωση, διοργανώνουν εκτός της Κίνησης Πολιτών Επανομής, και οι κινήσεις: "Κίνηση Γειτονιάς Γηπέδου", "Κίνηση Γυναίκες Εν Δράσει" και "Ακέραιη Επανομή". 
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κίνησης, «τη στιγμή που η δημοτική αρχή διαβουλεύεται με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, θα πρέπει να γίνει φανερή η επαγρύπνηση των πολιτών και η θέληση μας για οριστική απομάκρυνση όλων των κεραιών που αυθαίρετα στήθηκαν, ανεξέλεγκτα λειτουργούν και δεν έχουν την αποδοχή και νομιμοποίηση των κατοίκων που είναι οι αποδέκτες της ακτινοβολίας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Επανομής έχει ως εξής:

«Να φύγουν οι κεραίες
Η επικίνδυνη ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας έχει προ καιρού γίνει στόχος των κατοίκων της Επανομής, και όχι μόνο. Η προστασία όλων μας, και ειδικά των παιδιών, είναι άμεση προτεραιότητα συλλόγων και φορέων της Επανομής, 46 συλλογικοτήτων του δήμου μας, αλλά είναι και δέσμευση της τοπικής και δημοτικής αρχής. Η καρκινογόνα ακτινοβολία των άναρχα και παράνομα τοποθετημένων κεραιών μπορεί και πρέπει να γίνει ακίνδυνη.
Τη στιγμή που η δημοτική αρχή διαβουλεύεται με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, θα πρέπει να γίνει φανερή η επαγρύπνηση των πολιτών και η θέληση μας για οριστική απομάκρυνση όλων των κεραιών που αυθαίρετα στήθηκαν, ανεξέλεγκτα λειτουργούν και δεν έχουν την αποδοχή και νομιμοποίηση των κατοίκων που είναι οι αποδέκτες της ακτινοβολίας.
*Να φύγουν όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα από σχολεία, παιδικούς σταθμούς, χώρους συγκέντρωσης παιδιών και ενηλίκων.
*Καμιά κεραία δεκτή χωρίς την έγκριση της δημοτικής αρχής και των κατοίκων
*Να καταργηθεί ο νόμος 3431/2006 που επιτρέπει κεραίες δίπλα σε σχολεία κτλ, και οι νόμοι 4053/2012 και 4146/2013 που αναστέλλουν την κατεδάφιση παράνομων κεραιών και ουσιαστικά τις νομιμοποιούν. Γι` αυτο,
    Όλοι στην συγκέντρωση το Σάββατο 14/3 στις 12.00 
μπροστά στο παλιό δημαρχείο Επανομής
να διαδηλώσουμε, να αναρτήσουμε πανό
και να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. 



Κίνηση πολιτών Επανομής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.