Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Το "φιλέτο" του Ποταμού Επανομής και η στάση της Συμπολιτείας

Βαριά κουβέντα, εκτόξευσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της «Τουριστικής επιχείρησης Θερμαϊκού Α.Ε.», Ιωσήφ Μισαλέμης, κατηγορώντας για.... «εγκληματική στάση» του τρεις συμβούλους της Συμπολιτείας Θερμαϊκού.

Τι ισχυρίστηκε; Ότι με την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της Συμπολιτείας από τη συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου, όταν συζητούνταν η παραχώρηση της έκτασης-φιλέτου των 23,5 στρεμμάτων του Ποταμού Επανομής στην ανώνυμη εταιρία ΤΕΘ Α.Ε. και την προσφυγή που στη συνέχεια κατέθεσαν για το ζήτημα αυτό στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, «έβλαψαν» τάχα τα συμφέροντα του Δήμου. Πως; Όπως είπε, δεν θα προλάβει η ΤΕΘ να προκηρύξει τη δημοπράτηση των πέντε αναψυκτηρίων στον Ποταμό, άρα αυτά δεν θα λειτουργήσουν κι έτσι θα χάσουν έσοδα η ΤΕΘ και ο Δήμος.
Την απάντηση την έδωσε αμέσως ο επικεφαλής της Συμπολιτείας Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος:
-«Εγκληματική στάση, είναι όταν φέρνεις ένα τόσο τεράστιο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ένα ακριβώς λεπτό πριν την έναρξη της συνεδρίασης, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και της πλειοψηφίας. Εγκληματική στάση είναι όταν προσπαθείς να περάσεις «στα μουλωχτά» μία τέτοια παραχώρηση της ωραιότερης παραλίας του δήμου, χωρίς να προσκομίσεις το παραμικρό έγγραφο, ούτε καν το τοπογραφικό διάγραμμα της παραχωρούμενης έκτασης. Και εγκληματική στάση τέλος, είναι όταν όλη αυτή η μεθόδευση γίνεται μέσα σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας».

Τέλος, αναφορικά με τον ισχυρισμό ότι τάχα η Συμπολιτεία Θερμαϊκού θα είναι υπεύθυνη για τη μη δημοπράτηση των αναψυκτηρίων το καλοκαίρι, ο επικεφαλής της ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι πολύ έγκαιρα, στο συμβούλιο των αρχηγών των παρατάξεων, ζήτησε από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μαυρομάτη να επισπευσθούν οι διαδικασίες από τη δημοτική αρχή, προκειμένου να γίνει σύντομα η σχετική διαδικασία της δημοπράτησης. Ενώ με διάβημά του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης της προσφυγής, προκειμένου ο Δήμος να μπορέσει σύντομα να ενοικιάσει τα αναψυκτήρια του Ποταμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.