Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

O δειλός και ψεύτης Τσίπρας

του Θανάση Καρτερού
 Αποκάλυψη τώρα! Δεν γίνεται καμιά διαπραγμάτευση, ούτε σκληρή, ούτε μέτρια, ούτε μαλακή. Απλώς υπογράφετε τα ίδια που είχαμε υπογράψει κι εμείς. Λέτε ψέματα, παίζετε θέατρο, κοροϊδεύετε τον κόσμο, δήθεν ότι πασχίζετε να καταργήσετε τις πολιτικές των Μνημονίων. Και δεν τολμάτε να δώσετε στη δημοσιότητα και να φέρετε στη Βουλή όσα συμφωνήσατε με τους δανειστές γιατί φοβάστε τους βουλευτές, και πρώτα-πρώτα τους δικούς σας.


Αυτή είναι η προπαγανδιστική πλατφόρμα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες. Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, της έδωσε και επισημότατο χαρακτήρα αποκαλύπτοντας διαγγελματικώς το κείμενο συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. Ο Σαμαράς στα χνάρια του Χιώτη! Α, να μην το ξεχάσουμε.

Η κυβέρνηση κατηγορείται επίσης ότι συνυπογράφει την πολιτική Σαμαρά, αλλά δεν έχει το θάρρος να την εφαρμόσει.
Με το τελευταίο εξηγούνται και φυσικά δικαιώνονται οι πιστωτικοί εκβιασμοί εις βάρος της χώρας. Δεν φταίνε οι δανειστές που κρατάνε την οικονομία σε κατάσταση ασφυξίας. Φταίει ο ψεύτης και δειλός Τσίπρας. Διότι, προσέξτε: Αν δεν ήταν ψεύτης, θα έλεγε μπροστά στη Μέρκελ την αλήθεια: Ουδείς αναμάρτητος. Κι αν δεν ήταν δειλός θα έκοβε συντάξεις, μισθούς, και κεφάλια, στη γραμμή του mail Χαρδούβελη. Και θα ήταν όλα Alexis forget it.

Αξίζει, λέτε, να αραδιάσει κανείς επιχειρήματα για να αντικρούσει αυτή την ανοησία; Μπα. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει. Κοιτάξτε, όμως, τι γίνεται εδώ. Φωνάζοντας ότι ο Τσίπρας υπογράφει τα ίδια μ' αυτούς, αλλά δεν τα κάνει, αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ένα πράγμα: Είναι αμετανόητοι. Κι αν έβρισκαν την ευκαιρία, θα έκαναν αυτό που... φοβάται να κάνει ο Τσίπρας. "Φέρτε μας πίσω να τελειώσουμε τη δουλειά", είναι το μήνυμα. Καταλαβαίνετε προς ποιους.

Ούτε υποψία αυτοκριτικής. Ούτε υπόνοια δημοκρατικής ευαισθησίας. Ούτε σκιά προβληματισμού για το τι πρέπει να αλλάξουν μετά την εκλογική τους καταδίκη. Μόνο απόπειρα να πείσουν ότι το καταδικασμένο πρέπει να συνεχιστεί. Ότι αυτό θα έπρεπε να ολοκληρώσει ο Τσίπρας αν ήταν ειλικρινής όπως ο Βενιζέλος και γενναίος όπως ο Σαμαράς. Στρατηγική κατεδάφισης, δηλαδή, και της ελπίδας ακόμη, που εκπροσωπεί η νέα κυβέρνηση.

Συμπέρασμα: Τελειωμένη ιστορία όλοι τους. Στους δανειστές ελπίζουν και προσεύχονται πάντα. Και ευτυχώς που ο Τσίπρας δεν έχει τη δική τους ειλικρίνεια και γενναιότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.