Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τσίπρας: Μισθοί και συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά

Ούτε δημοψήφισμα, ούτε εκλογές, λέει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας τέλος σε όλα τα σενάρια που ακούγονται. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Έθνος», ο πρωθυπουργός αναφέρει πως ο λαός ψήφισε και εξέλεξε κυβέρνηση για να κυβερνά, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις.

Παράλληλα ο κ.Τσίπρας στέλνει μήνυμα και στους εταίρους να τηρήσουν τη συμφωνία. Μάλιστα καθησυχάζει και τους πολίτες ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις καταθέσεις, μισθούς και τις συντάξεις.
Κανένας κίνδυνος για καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις
 Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνει μέσω της συνέντευξής του ότι πρόβλημα με την καταβολή των μισθών και των συντάξεων δεν υπάρχει. «Ούτε για αστείο δεν πρέπει να ακούγονται τέτοια πράγματα, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους μισθούς και τις συντάξεις, όπως ξεκαθάρισε και ο υπουργός Οικονομικών. Και καμιά απειλή για τις καταθέσεις» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός που βάζει στο στόχαστρό του την αντιπολίτευση λέγοντας:
«Σας είπα ότι ακόμη υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη, αλλά δυστυχώς και στην Ελλάδα, που έχουν υπαρξιακή ταύτιση με τη λιτότητα. Η ίδια τους η πολιτική ύπαρξη μπαίνει σε κίνδυνο αν αμφισβητηθεί η λιτότητα και θα κάνουν τα πάντα για να ανακόψουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια του ελληνικού λαού. Θα απειλήσουν, θα προβοκάρουν θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν πολιτικό και οικονομικό πανικό. Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια ο ελληνικός λαός θα πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος».
Τέλος τα σενάρια περί δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών
Ο πρωθυπουργός παράλληλα βάζει τέλος στα σενάρια περί δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών, ενώ λέει πως δεν θα πρέπει κάποιοι να περιμένουν από τη νέα κυβέρνηση να συνεχίσει την πολιτική της προηγούμενης.
Σε ό,τι αφορά στις πιέσεις ο κ. Τσίρπας αναφέρει χαρακτηριστικά «βεβαίως και έχουμε εναλλακτικό σχέδιο. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα στη μέγκενη κανενός εκβιασμού... Ωστόσο δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε εναλλακτικά σχέδια γιατί το ζήτημα θα λυθεί σε πολιτικό επίπεδο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής ή εν ανάγκη και στην ίδια τη Σύνοδο Κορυφής...»
Σε βάθος τετραετίας οι προεκλογικές δεσμεύσεις
Σε ό,τι αφορά στις προεκλογικές δεσμεύσεις και τα όσα ακούγονται για «πάγωμα» ο Αλέξης Τσίπρας απαντά πως “το πρόγραμμά αυτό έχει ορίζοντα τετραετίας και θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας. Από και και πέρα ο τρόπος με τον οποίο θα κατανεμηθούν οι παρεμβάσεις μας στο χρόνο εξαρτάται σε κάποιον βαθμό και από την πορεία της διαπραγμάτευσης. Έχουμε ήδη καταθέσει το σχέδιο νόμου για την ανθρωπιστική κρίση που υποστήριξε ακόμη και στη μεγάλη της πλειοψηφία η αντιπολίτευση. Ακόμη καταθέσαμε το σχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, έχουμε ανακοινώσει το σχέδιο νόμου για τις 100 δόσεις που θα προσφέρει ανάσα τόσο στους πολίτες, όσο και στα Ταμεία και προετοιμάζουμε τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας στην οποία έχουν συμφωνήσει και οι τράπεζες. Μέσα στην εβδομάδα θα φέρουμε το πολυνομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη.... Έχουμε ενημερώσεις τους θεσμούς, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους, αλλά στην Ελλάδα ο Ελληνικός Λαός, ψήφισε, εξέλεξε κυβέρνηση να κυβερνά και βουλευτές να νομοθετούν”.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.