Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

"Βγάλτε τον σκασμό και πληρώστε"

του Δημήτρη Δανίκα

Υπάρχει συνέχεια κράτους; Δηλαδή η κάθε κυβέρνηση πρέπει να σέβεται τις υπογραφές, υποχρεώσεις και δεσμεύσεις κάθε προηγούμενης κυβέρνησης; Φυσικά απαντάει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κάθε κράτος έχει την συνέχειά του. Ανεξάρτητα από την λαική ετυμηγορία. Σωστά. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.

Επομένως η μακρινή συνέχεια του Χιτλερικού κράτους του Γ Ράιχ είναι η σημερινή κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ. Οπότε πρέπει να πληρώσετε όλα όσα οφείλετε στην Ελλάδα! Μέχρι τελευταίας πεντάρας!
Θα έκαναν και θα απαιτούσαν το ίδιο πράγμα οι Γερμανοί από την Ελλάδα; Φυσικά. Και όχι μόνο θα απαιτούσαν αλλά να είστε σίγουροι ότι θα τα είχαν εισπράξει εδώ και κάμποσα χρόνια. Η Λουθηριανή πεισματική επιμονή και αντοχή είναι παροιμιώδης σε όλο τον κόσμο. Χρωστάς; Φερ’ τα πίσω με τόκο!
Επομένως εντελώς ανυπόστατο το πρόσφατο δημοσίευματης της τάχα μου έγκυρης Die Welt που ισχυρίζεται ότι δεν υφίσταται κατοχικό δάνειο. Υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «δεν πρόκειται για δάνειο αλλά για ένα υπόλοιπο χρέους ύψους 476 εκατομμυρίων κατοχικών μάρκων»
Οποιος ρίξει μια ματιά σε ιστορικές έρευνες σχετικά με την Γερμανική Κατοχή θα του φύγει το τσερβέλο. Ο Μαζάουερ, ας πούμε, γράφει ότι οι Γερμανοί φαντάροι και αξιωματικοί άρπαζαν μέχρι και κορδόνια παπουτσιών!
Ποιο το πρόβλημα; Μα φυσικά η αιώνια εξάρτηση και υποταγή της χώρας. Προσκυνημένη χώρα, προσκυνημένοι Ελληνες, προσκυνημένοι πολιτικοί. Αφθονα τα παραδείγματα!
Το 1958, η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή «αναγκάστηκε» από την γερμανική κυβέρνηση εκείνη της εποχής να αναστείλει τη λειτουργία του Ελληνικού Γραφείου Εγκληματιών Πολέμου (με προϊστάμενο τον εισαγγελέα Ι. Τούσση) και να στείλει τους 800 φακέλους στη Δικαιοσύνη της τότε Δυτικής Ομοσπονδιακής Γερμανίας! Με την υπόσχεση ότι θα ασκήσουν οι ίδιοι δίωξη στους ομοεθνείς τους, επειδή τώρα το καθεστώς είναι δημοκρατικό!
Παράλληλα, ο Εθνάρχης Καρά Αμαν Αλής παρέα με τον Ευάγγελο Αβέρωφ, σε ρόλο υπουργού των Εξωτερικών, επειδή αναγκάστηκαν να συνάψουν δάνειο με την Γερμανία ύψους 200 εκατομμυρίων μάρκων, συμφώνησαν με την κυβέρνηση του Αντενάουερ να αμνηστεύσουν και να στείλουν στην Γερμανία, για να εκτίσει εκεί την ποινή του, τον καταδικασμένο σε 25 χρόνια κάθειρξη Μαξ Μέρτεν. Καταδικασμέμο για τις δολοφονίες και τη ληστεία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης!
Ο Μαξ Μέρτεν ως ανώτατος εισαγγελέας της χιτλερικής Γερμανίας, κατέφθασε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1942, συνοδευόμενος από τον υπασπιστή του, Μάισνερ, με τον οποίο και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη τη διετία 1942-44. Οπου και ανέλαβε τη γενική εποπτεία της δίωξης των Εβραίων της Μακεδονίας, σύμφωνα με την από 7 Ιουλίου 1942 σχετική διαταγή της Κομαντατούρ «περί μέτρων κατά των Εβραίων και των περιουσιών αυτών»,
Ο Μέρτεν θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος της γενοκτονίας των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, διατάσσοντας τη μεταφορά περίπου 45.000 ατόμων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Αουσβιτς. Καθώς και την ευθύνη της λεηλασίας των περιουσιών τους, μέχρι και τυμβωρυχίας του εβραϊκού νεκροταφείου. Γι αυτούς τους λόγους τον αποκαλούσαν «Δήμιο της Θεσσαλονίκης» η «Χασάπη της Θεσσαλονίκης»!
Τι απέγινε; Ο «εξαιρετικός» αυτός Γερμανός έζησε μέχρι τα εβδομήντα του χρόνια. Σιγά που θα πλήρωνε για τις σφαγές και το πλιάτσικο που έκανε
Συμπεράσματα; Μα αυτονόητα. Πρώτο ότι το τεράστιο και ανυπέρβλητο πρόβλημα της χώρας είναι η εξάρτησή της. Δώσε μου δάνειο να σου δώσω τα πάντα!
Δεύτερο ότι και μόνο από το πλιάτσικο του Μέρτεν τα λεφτά που ξαφρίστηκαν από τους ρακένδυτους έλληνες υπολογίζονται σε 125 εκατομμύρια χρυσά φράγκα. Και τρίτο, όσο αφορά στην περίπτωση των σημερινών γερμανικών Media αλλά και του χερ Σόιμπλε η φράση είναι μία: βγάλτε τον σκασμό. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλανε για σχοινί. Συνέχεια κράτους δεν μου θέλετε; Πληρώστε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.