Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Βόμβα Ρωμανιά: Οι περικοπές στις συντάξεις έγιναν με λάθος στοιχεία.

Για νοθευμένες αναλογιστικές των ασφαλιστικών ταμείων, έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς. Καταγγέλοντας μάλιστα ότι ήταν μεθοδευμένη παράλειψη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις που οδήγησε στη μείωση των συντάξεων. Και όπως σημείωσε, Οι περικοπές στις συντάξεις έγιναν με λάθος στοιχεία.

Ο κ.Ρωμανιάς σε δηλώσεις του στο Mega, κατήγγειλε πως οι αναλογιστικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν και σε αυτές βασίστηκαν οι μειώσεις συντάξεων είχαν παραποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Ψάχνοντας τους φακέλους στο υπουργείο, πήρα τις αναλογιστικές μελέτες που είχαν γίνει με βάση τα μνημόνια. Με βάση αυτές τις μελέτες είχαμε τις περικοπές στις συντάξεις και τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας. Έμεινα κατάπληκτος –και κυριολεκτώ γιατί ξέρετε ότι έχω κάνει αναλογιστικές μελέτες- όταν διαπίστωσα ότι στις παραδοχές των αναλογιστικών μελετών αυτών, στις οποίες επαναλαμβάνω στηρίχτηκαν οι μειώσεις των συντάξεων και οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας και όλα τα δυσμενή μέτρα, δεν έχει ληφθεί υπόψη καν η υφιστάμενη περιουσία, ούτε οι αποδόσεις της περιουσίας των Ταμείων, του συνολικού ασφαλιστικού συστήματος»
Ο Γιώργος Ρωμανιάς ανέφερε πως οι μελέτες δεν είχαν υπολογίσει την περιουσία των ταμείων ούτε και τις αποδόσεις τους, παρά μόνο τις εισφορές που θα λάμβαναν και τις συντάξεις που θα απέδιδαν. Μάλιστα τόνισε πως «πρόκειται περί μελετών… πατάτας. Οι μελέτες αυτές είναι για πέταμα».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.