Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

H συνάντηση Μαυρομάτη με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας...

Μαυρομάτης την περασμένη Παρασκευή 6 Μαρτίου, στο δημοτικό συμβούλιο, προς τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Δήμο Θερμαϊκού: «Τη Δευτέρα θα σας πάρουν τηλέφωνο για να σας πουν πότε θα είναι η συνάντηση με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας…». Η Δευτέρα πέρασε, η συνάντηση με την Cosmote στο γραφείο του δημάρχου Θερμαϊκού έγινε την Τρίτη και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ακόμη περιμένουν την ειδοποίηση!

Ποιος ο λόγος αυτής της εσκεμμένης  …. παράλειψης; Τι ήθελε να αποφύγει η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού; Μήπως κάποιες «ενοχλητικές» ερωτήσεις, κυρίως από τη «Συμπολιτεία Θεμαϊκού» προς τα στελέχη της εταιρίας; Μήπως κάποιες πιεστικές παρεμβάσεις; Μήπως να μην διατυπώσουν τη θέση περί απομάκρυνσης και όχι μετεγκατάστασης των κεραιών όπως προωθεί η δημοτική αρχή;
Όταν ενημερωθήκαμε από τρίτους για τη συνάντηση, αρχίσαμε να στριφογυρίζουμε στην καρέκλα μας, φοβούμενοι μήπως μας αποδοθούν ευθύνες ότι πάλι δεν απαντούσαμε στα τηλεφωνήματα του δημάρχου, κάτι για το οποίο μας επιτίμησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Τηλεφωνήσαμε στους άλλους αρχηγούς φοβούμενοι ότι ίσως πάλι …. ξέχασαν μόνο εμάς, τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού». Κι όμως το ίδιο συνέβη και με τους υπόλοιπους. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσαμασλής, μας δήλωσε ότι δεν του έγινε κανένα απολύτως τηλεφώνημα και πως κι’ αυτός, όπως κι εμείς, ματαίως περίμενε την ειδοποίηση. Το ίδιο και η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη. Δεν της έγινε κανένα τηλεφώνημα, δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση, αλλά παρακολούθησε τη συνάντηση όταν συμπτωματικά πληροφορήθηκε το γεγονός.
Πάντως, όπως μάθαμε,  στη συνάντηση, εκτός του κ.Μαυρομάτη, δύο αντιδημάρχων του, και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Αγίας Τριάδας και Επανομής, ήταν δύο στελέχη της Cosmote, ένας από Αθήνα κι άλλος ένας από Θεσσαλονίκη. Οι τελευταίοι, παρουσίασαν τόσο ρόδινα τα πράγματα και τόσο….. ακίνδυνη την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες τους στην Αγία Τριάδα, τη Νέα Μηχανιώνα, την Επανομή και τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού, που λίγο έλλειψε να πούνε ότι έχει ενδεχομένως και ευεργετικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
Παραθέτουμε στη συνέχεια την απομαγνητοφώνηση των όσων είπε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θερμαϊκού για το θέμα των κεραιών. Όπου, σε αντίθεση με την προτροπή της «Συμπολιτείας», να ακολουθηθεί η οδός που επέλεξε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, πετυχαίνοντας την άμεση απομάκρυνση της κεραίας από το σχολείο της Πυλαίας, ο κ. Μαυρομάτης δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να συγκρουστεί με τις εταιρίες:
«Οι κεραίες πρέπει να απομακρυνθούν, ειδικά αυτές που είναι κοντά στο ΕΠΑΛ-ΙΕΚ Επανομής, δηλαδή μέσα στο γήπεδο η κεραία, δίπλα στο σχολείο της Αγίας Τριάδος και φυσικά της Μηχανιώνας που είναι δίπλα σε σχολικά συγκροτήματα.
Θα συζητήσουμε με τις εταιρίες, προκειμένου να μην εμπλακούμε σε δικαστικούς  αγώνες, που αυτό είναι από τη δική μας πλευρά ώριμο και έτοιμο, η νομική μας υπηρεσία περιμένει μόνο αυτή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να ξεκινήσει. Έχουμε κλείσει συγκεκριμένα ραντεβού με τις εταιρίες για να μιλήσουμε και να προτείνουμε χώρους για να απομακρυνθούν από αυτές τις ευαίσθητες περιοχές.  Το ραντεβού αυτό θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Ανεβαίνει ένα κλιμάκιο από την Αθήνα. Θα γίνει την Τρίτη, αλλά συγχρόνως εμείς ξεκινάμε μετά την απόφαση αυτή και την έγκριση από την Περιφέρεια και δικαστικά παράλληλα. Δεν καθυστερούμε καθόλου.
Αυτό έχει ταλανίσει αρκετά και τις διοικήσεις παλιά στη Μηχανιώνα και εδώ….
Έχουν επιλεγεί κάποιοι χώροι από την Τεχνική Υπηρεσία που αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθεί τη Δευτέρα και στην Επανομή και στη Μηχανιώνα και στην Αγία Τριάδα και σ’ αυτό θα είμαστε κάθετοι να φύγουν από τα σχολεία. Αυτός ο καρκίνος κοντά στα σχολεία, αυτή η αγωνία των νέων και των κατοίκων πρέπει να πάρει τέλος.
Υπάρχουν Δήμοι οι οποίοι, έστω και εν μέρει έχουν δικαιωθεί. Επειδή ότι πολυτιμότερο έχουμε είναι τα παιδιά μας, πρέπει το δημοτικό συμβούλιο απόλυτα ενωμένο να αγωνιστεί για να αλλάξει αυτό το καθεστώς που επικρατεί σήμερα και το οποίο δεν πρέπει να υπερηφανευόμαστε. …
Αυτό λοιπόν θα το συζητήσουμε. Και την ημέρα που θα έχουμε τη συζήτηση, οι αρχηγοί των παρατάξεων ή εκπρόσωποί τους μπορούν να ρθούν και να πάρουν μέρος. Θα σας πάρουν τηλέφωνο τη Δευτέρα για να σας πουν τι ώρα θα είναι αυτή η συνάντηση για να παραβρεθείτε και να κάνετε την κουβέντα αυτή εκεί μπροστά και με τις εταιρίες».

Όμως, όπως προαναφέραμε, καμία ειδοποίηση δεν υπήρξε, κανένα τηλεφώνημα δεν έγινε και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης ακόμη περιμένουν….. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.