Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ερώτηση της "Συμπολιτείας" για την καθαριότητα δήμου Θερμαϊκού

Σειρά ερωτημάτων σχετικά με την ετοιμότητα του μηχανισμού του δήμου Θερμαϊκού να ανταποκριθεί σε αυξημένες ανάγκες σε καθαριότητα, ενόψει της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου, διατυπώνει η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με επείγουσα ερώτηση που κατέθεσε προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού. 

Παράλληλα, διερευνώνται οι προθέσεις της δημοτικής αρχής για το έργο της  καθαριότητας μετά τη λήξη της σύμβασης με τον ιδιώτη, στα τέλη του καλοκαιριού. Δεδομένου ότι ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης είχε κατ’ επανάληψη ταχθεί, ως αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, κατά της παραχώρησης της καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Με την ίδια ερώτηση, καλείται η διοίκηση του δήμου να δώσει πληροφορίες για το εάν επαρκεί το προσωπικό της καθαριότητας, αν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αγορά μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων, καθώς επίσης για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα απορριμματοφόρα του δήμου.
Αναλυτικά στην επείγουσα ερώτηση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Προς  τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη   
     
κύριε δήμαρχε,
Είμαστε στα πρόθυρα της θερινής περιόδου και όπως είναι γνωστό, κάθε καλοκαίρι διογκώνονται οι ανάγκες για καθαριότητα στο δήμο Θερμαϊκού, δεδομένου ότι διπλασιάζεται σχεδόν ο πληθυσμός με τους παραθεριστές, τους τουρίστες και τους επισκέπτες που κατακλύζουν την περιοχή μας. Κατά συνέπεια, αυξάνονται κατακόρυφα οι ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας.
Με αυτό το δεδομένο, αλλά και μπροστά στο γεγονός ότι στα τέλη του καλοκαιριού, τελειώνει η σύμβαση του Δήμου Θερμαϊκού με τον ιδιώτη, θα επιθυμούσαμε να ενημερωθούμε για τα παρακάτω:
1ον  Εάν επαρκεί το προσωπικό της καθαριότητας που διαθέτει ο Δήμος και εάν όχι, πως σκοπεύει η Διοίκηση να αντιμετωπίσει το θέμα.
2ον  Εάν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες (σύνταξη μελέτης) για την αγορά μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων, όπως περιγράφεται στον Προϋπολογισμό του 2015; 
3ον  Είναι ο Δήμος έτοιμος να αναλάβει όλο το βάρος της αποκομιδής το φθινόπωρο, δεδομένης της λήξης της σύμβασης με τον ιδιώτη;
 4ον  Έχει γίνει στο διάστημα της σύμβασης με τον ιδιώτη, όπου το φορτίο της αποκομιδής είναι το ελαφρύτερο δυνατό, επισκευή και συντήρηση των απορριμματοφόρων και όλου του εξοπλισμού, προκειμένου να μπορέσει η υπηρεσία καθαριότητας να ανταπεξέλθει στις πρόσθετες ανάγκες της θερινής  περιόδου και ακόμα περισσότερο, όταν λήξη η σύμβαση με τον ιδιώτη; 

Με  τιμή
Σπύρος Κουζινόπουλος

Επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.