Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Επιτυχία σημείωσε η συναυλία της Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Εκδήλωση-Συναυλία για την ανεργία και την υποαπασχόληση  που πραγματοποιήθηκε από τη Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Θερμαϊκού στη N. Μηχανιώνα. Οι δεκάδες συγκεντρωμένων, έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από την οργάνωση και τις ομιλίες, όσο κι από το πλούσιο καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα και όλοι μαζί υποσχέθηκαν να στηρίξουν και να πλαισιώσουν το έργο και τις δράσεις της Επιτροπής.


Εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής, ο Γιώργος Σοφιανός, στην ομιλία του, ανέπτυξε τις θέσεις της επιτροπής για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια σε μια συνειδητή προσπάθεια να φορτωθούν στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, με τραγικές συνέπειες σε πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής. Είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρει κάποιος οικογένεια χωρίς ένα τουλάχιστον μέλος της χωρίς εργασία, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες αναγκάζονται να ζουν αποκλειστικά είτε από τις επίσης πετσοκομμένες συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους, είτε, στη χειρότερη περίπτωση να καταφεύγουν στα συσσίτια της «φιλανθρωπίας». Τη χαριστική βολή στα λαϊκά νοικοκυριά, δίνουν η ασύδοτη φοροληστεία, ο εκβιασμός των πλειστηριασμών από τις εφορίες και τις τράπεζες για δάνεια και χρέη που δεν μπορούν να πληρωθούν, η επιδείνωση των υπηρεσιών στους τομείς της υγείας, της παιδείας κλπ. Οι συνέπειες  αγγίζουν την υγεία, την παιδεία και κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής. Αγγίζουν τις λαϊκές οικογένειες στο σύνολό τους, τις τοπικές κοινωνίες, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους.
Τόνισε με έμφαση ότι μεγάλες ευθύνες φέρουν οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις που παρέλασαν σε όλη αυτή την περίοδο, αλλά και η παρούσα κυβέρνηση που, παρά τις απατηλές υποσχέσεις της, επιμένει να αναζητά λύσεις «διαπραγμάτευσης» μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια των ελληνικών και διεθνών κέντρων οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, σε σιωπηρή συνεργασία με τον ΣΕΒ και τις άλλες οργανώσεις του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου. Σαν αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, γίνεται κάθε μέρα και πιο φανερό ότι για το λαό, όχι μόνο δεν πρόκειται να υπάρξει ανακούφιση όπως υποσχέθηκαν προεκλογικά, αλλά έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, στο όνομα της «ανάπτυξης» και προς όφελος του κεφαλαίου. Τέλος κάλεσε τους συντοπίτες, τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, να μην απογοητευτούν, να μην φοβηθούν, αλλά να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του λαού και των οικογενειών τους στα χέρια τους, αφού για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν αυτόκλητοι σωτήρες.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίας Τριάδας και μέλος της ΟΓΕ, Ερωφίλη Καλαϊτζάκη, η οποία στην ομιλία της, αναφέρθηκε στην ανεργία των γυναικών, στα ιδιαίτερα προβλήματα της γυναίκας σε συνθήκες κρίσης στην οικογένεια, αλλά και στα σοβαρά προβλήματα στο ακανθώδες πρόβλημα της δημόσιας υγείας, η οποία ουσιαστικά έχει διαλυθεί σαν αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών που συνεχίζουν να εφαρμόζονται.


Η επικεφαλής του Συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Θερμαϊκού, Ντίνα Μώραλη, στο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε σε ζητήματα τοπικής διοίκησης και τον ρόλο που αυτή μπορεί να παίξει τόσο για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών και την οργάνωσή τους, όσο και για την αντιμετώπιση των αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλονται κεντρικά μέσω του «Kαλλικρατικού» και όχι μόνο θεσμικού πλαισίου. Αναφερόμενη στις πολιτικές της πλειοψηφίας στο Δήμο Θερμαϊκού, κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή ότι όχι μόνο δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αντίθετα υλοποιεί συνειδητά τις αντιλαϊκές πολιτικές στο χώρο ευθύνης της, με αποκορύφωμα την επικείμενη συνέχιση της εκχώρησης υπηρεσιών του δήμου όπως η καθαριότητα, στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Τέλος, αναφέρθηκε στο ρόλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία με τις παρεμβάσεις της, ενώ δεν διστάζει να στηρίξει θετικές ενέργειες και μέτρα που συμβάλλουν στο νοικοκύρεμα των υπηρεσιών του Δήμου και στην ανακούφιση των συμπολιτών μας, από την άλλη δεν διστάζει να αποκαλύπτει ότι αυτά τα μέτρα αποτελούν μόνο ψίχουλα που δεν λύνουν τα προβλήματα αλλά τα διαιωνίζουν. Και καλεί σταθερά τη Δημοτική Αρχή να πάρει πρωτοβουλίες για την οργάνωση του λαού της περιοχής μας προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης για εφαρμογή πραγματικά φιλολαϊκών πολιτικών.

Στη συγκέντρωση ανακοινώθηκε ότι η Λαϊκή Επιτροπή του Δήμου Θερμαϊκού, κλιμακώνοντας τη δράση της, πρόκειται να πραγματοποιήσει σύντομα λαϊκή συνέλευση για να αποφασιστεί το πρόγραμμα δράσης για την αμέσως επόμενη περίοδο. Κλήθηκαν οι κάτοικοι του Δήμου να στηρίξουν την επιτροπή και να την πλαισιώσουν τόσο με τη φυσική παρουσία τους, όσο και με τις ιδέες και τις προτάσεις τους.


Την εκδήλωση  πλαισίωσαν με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, καλλιτέχνες της περιοχής μας και το μουσικό συγκρότημα του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.